Претрага
Close this search box.

Top 15 Najboljih filmova o psima

Top 15 Najboljih filmova o psima

U svetu umetnosti, filmovi o psima često su osvajali srca publike svojom jedinstvenom sposobnošću da prenesu duboke emocije i pričaju inspirativne priče. Ova filmska ostvarenja istražuju širok spektar tematika – od hrabrosti i odanosti do avantura i neustrašivosti. Kroz godine, psi su postali ne samo omiljeni ljubimci već i neizostavan deo filmske magije, svojom prisutnošću ostavljajući neizbrisiv pečat na velikim platnima. U ovom pregledu, istražićemo 15 najboljih filmova o psima koji su uspeli da dirnu srca publike širom sveta. Od verna četvoronožna junaka do dubokih priča o odanosti i prijateljstvu, ovi filmovi predstavljaju raznolik svet kinematografije posvećene ljubavi prema psima. 🎥🍿🐶

Najbolji filmovi o psima

1. "Lassie come home" Lesi se vraca kuci (1943)

„Lassie Come Home“ je klasična avantura koja prati hrabrost kolija po imenu Lassie. Kada se porodični ljubimac proda kako bi se pomoglo finansijski u teškim vremenima, Lassie odlučuje da se vrati svojoj porodici na impresivan način. Film je emotivan prikaz odanosti i hrabrosti, postavljajući temelje za popularnu seriju i brojne adaptacije koje su usledile.

2. "Old Yeller" - Stari Jeler (1957)

„Old Yeller“ je klasik o odanosti i hrabrosti u divljini. Radnja prati mladog dečka Travisa i njegovu vezu sa snagatorom od mesinga po imenu Old Yeller. Tokom njihovog zajedničkog života, Old Yeller postaje ne samo porodični čuvar već i junak kroz suočavanje s opasnostima divljine. Film je dirljiva priča o ljubavi prema kućnim ljubimcima i snazi koja dolazi iz neustrašivog prijateljstva između čoveka i psa.

3. "Lady and the Tramp" - Ledi i beskućnik (1955)

„Lady and the Tramp“ je animirani klasik koji prati ljubavnu priču između elegantne Lady i slobodnog beskućnika po imenu Tramp. Ovaj šarmantni film pruža toplu priču o ljubavi koja prevazilazi društvene barijere, prikazujući neobičan par pasa kako zajedno prolaze kroz avanture, uz istovremeno humor i nezaboravnu scenu špagete koja je postala ikonična. „Lady and the Tramp“ ostaje omiljeni deo Disneyjeve animirane baštine.

4. "101 Dalmatians" - 101 dalmatinac (1991)

„101 Dalmatians“ je animirani klasik inspirisan istoimenim romanom Dodie Smith. Film prati avanturu bračnog para Pongoa i Perdite, koji pokušavaju spasiti svoje štence od zle Cruelle de Vil. Sa šarmantnim likovima i uzbudljivom radnjom, film je postao klasik među porodičnim animacijama. Ovaj veseli crtać donosi šarenu paletu ličnosti pasa i ljudi, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve generacije gledalaca.

5. "Beethoven" - Betoven (1992)

„Beethoven“ je porodična komedija koja prati nevolje porodice Newton s njihovim novim, ogromnim i nestašnim Bernardincem po imenu Beethoven. Ovaj film donosi niz smešnih situacija koje proizlaze iz Beethovenove neustrašive prirode i ljubavi koja se razvija između psa i porodice. Kroz humor i toplinu, „Beethoven“ je postao omiljeni film za sve uzraste, istovremeno pružajući poruku o važnosti porodičnih veza i ljubavi prema životinjama.

6. "Homeward Bound: The Incredible Journey" - Put kući: Neverovatno putovanje (1993)

„Homeward Bound: The Incredible Journey“ je dirljiva avantura koja prati dva psa, Shadowa i Chancea, i mačku po imenu Sassy, dok se upuštaju u putovanje kako bi se ponovno sreli sa svojim vlasnicima. Film naglašava snagu ljubavi između kućnih ljubimaca i njihovih ljudi, istovremeno donoseći uzbuđenje i avanturu tokom njihovog putovanja kroz divljinu. Emotivna pripovest i odanost životinja čine ovaj film nezaboravnim za ljubitelje životinja i porodične filmove.

7. "Hachi: A Dog's Tale" - Hači: Priča o psu (2009)

„Hachi: A Dog’s Tale“ je emotivna drama zasnovana na stvarnoj priči koja prati izuzetnu odanost Akite po imenu Hachiko prema svom vlasniku. Nakon vlasnikove smrti, Hachi nastavlja dolaziti na železničku stanicu svaki dan, čekajući ga da se vrati. Film snažno ističe bezgraničnu odanost psa i ljubav koja prevazilazi vreme i prostor. „Hachi: A Dog’s Tale“ će sigurno dirnuti srca gledalaca svojom emotivnom pričom i snažnom porukom o vernosti.

8. "The Secret Life of Pets" - Tajni život ljubimaca (2016)

„The Secret Life of Pets“ je animirana komedija koja otkriva šta se dešava kada vlasnici napuste svoje kućne ljubimce i ostave ih same. Film prati avanture različitih životinja, posebno psa po imenu Max, koji se suočava s neočekivanim izazovima. Ovaj humorističan film donosi razne šarmantne likove i smešne situacije koje se odvijaju iza zatvorenih vrata, istovremeno pružajući poruku o važnosti prijateljstva i raznolikosti među životinjama.

9. "A Dog's Purpose" - Svrha psa (2017)

„A Dog’s Purpose“ je dirljiva priča koja prati duh jednog psa kako se reinkarnira kroz različite živote i vlasnike. Kroz različite avanture i emocije, film istražuje jedinstvene veze između pasa i ljudi, istovremeno postavljajući pitanja o svrsi i smislu njihovog postojanja. Ova srceparajuća drama donosi duboku povezanost s ljubimcima i podseća nas na važnost ljubavi i brige prema našim četvoronožnim prijateljima tokom njihovih života.

10. "Isle of Dogs" - Ostrvo pasa (2018)

„Isle of Dogs“ je animirani film reditelja Vesa Andersona koji se odvija u futurističkom Japanu. Radnja prati grupu pasa koji su proterani na ogromno ostrvo zbog izbijanja psihatične bolesti. Kada dečko po imenu Atari kreće u potragu za svojim izgubljenim psom, pridružuje mu se ekipa bivših kućnih ljubimaca kako bi mu pomogli. Film je poznat po svojoj jedinstvenoj animaciji, intrigantnoj priči i dubokim temama, a istovremeno pruža i humoristične trenutke koji će zabaviti publiku svih uzrasta.

11. "Air Bud" - Badi (1997)

„Air Bud“ je porodična sportska komedija koja prati priču o zlatnom retriveru po imenu Buddy koji ima neobičan talenat za košarku. Nakon što ga dečko Josh pronađe i usvoji, Buddy postaje nezvanični član školskog košarkaškog tima. Film donosi radost sporta i neobično prijateljstvo između dečka i njegovog talentiranog psa. Ova zabavna avantura ima poruku o podršci, prijateljstvu i neobičnim talentima kućnih ljubimaca.

12. "Eight Below" - Antarktik: Okovani ledom (2006)

„Eight Below“ je uzbudljiva avantura smeštena u ekstremnim uslovima Antarktika. Radnja prati grupu pasa vukova koji su ostavljeni na ledenoj pustolovini nakon što je ekipa istraživača prisiljena evakuirati se zbog oluje. Psi se moraju boriti za opstanak u surovim uslovima, dok njihov vlasnik, istraživač Jerry Shepard, pokušava organizirati spasilačku misiju kako bi ih vratio kući. Ovaj film pruža uzbudljivu priču o hrabrosti pasa i izdržljivosti u surovim prirodnim uslovima.

13. "Togo" - Togo (2019)

„Togo“ je biografski film koji prati istinitu priču o hrabrom sibirskom haskiju po imenu Togo. Film istražuje vezu između Toga i njegovog vlasnika Leonaharda Seppalea tokom događaja serumskih trka u Aljasci 1925. godine. Iako je Balto postao poznat kao heroj ovog događaja, „Togo“ donosi zasluženu pažnju Togu kao ključnom junaku. Snažna priča o hrabrosti i odanosti između psa i vlasnika čini ovaj film inspirativnim i emotivnim iskustvom.

14. "Balto" - Balto (1995)

„Balto“ je animirani film inspirisan stvarnim događajem serumskih trka u Aljasci 1925. godine. Balto, polu-vuk, polu-sibirski haski, postaje ključni junak kada se mora izboriti kroz ledeno divlje teritorije kako bi donio lek za spašavanje ljudi zaraženih difterijom. Film istražuje hrabrost, izdržljivost i neprijateljstvo koje Balto susreće dok se suočava s preprekama. „Balto“ je izuzetno animirana avantura s snažnom porukom o hrabrosti i važnosti prevazilaženja predrasuda.

15. "Red Dog: True blue" - Crveni pas (2011)

„Red Dog: True Blue“ je australijski film koji je prequel filma „Red Dog“ (2011). Priča prati mladića po imenu Mick koji se sprijateljuje s crvenim kelpiejem, kasnije poznatim kao Red Dog. Kroz niz događaja, njihovo prijateljstvo se razvija u nezaboravnu vezu koja će obeležiti život dečka. Film istražuje teme ljubavi, gubitka i vernosti, dok pruža slikovit prikaz australijskog outbacka. „Red Dog: True Blue“ donosi toplu i emotivnu priču o jakoj vezi između čoveka i psa.

Srodne Teme