Претрага
Close this search box.

Najbolje pelene za pse (+prostirke)

pelene za pse

U današnjem svetu kućnih ljubimaca, pelene za pse postaju sve više tražena opcija među vlasnicima koji žele obezbediti higijensko okruženje za svoje ljubimce. Pronalaženje najboljih pelena i prostirki za pse može biti ključno za održavanje čistoće u domu, olakšavanje vlasnicima brige o kućnom ljubimcu i pružanje udobnosti i sigurnosti za njihovog psa. U ovom vodiču istražićemo različite vrste pelena i prostirki za pse, kao i faktore koje treba uzeti u obzir prilikom odabira najbolje opcije za vašeg ljubimca.

Naša preporuka: Najbolje pelena za pse

Najbolje za mužjake: Trixie Pelene za mužjake

Trixie pelene za mužjake u veličini S/M predstavljaju praktično i higijensko rešenje za vlasnike pasa. Sa sposobnošću da apsorbuju tečnost i neutrališu mirise, ove pelene su idealne za pse male i srednje veličine sa obimom struka od 30 do 46 cm. Pakovanje od 12 komada omogućava dugotrajnu upotrebu, dok njihova udobnost i prilagodljivost osiguravaju da vaš ljubimac bude zaštićen i udoban tokom celog dana. Trixie pelene za mužjake su praktično i pouzdano rešenje za situacije kada je potrebna dodatna higijena i zaštita.

Najbolje za ženke : Trixie Pelene za ženke

Trixie pelene za ženke u veličini od 20 do 28 cm predstavljaju idealno rešenje za ženke pasa koje pate od inkontinencije ili su u periodu teranja. Takođe su pogodne i za ženke koje su nedavno imale operaciju koja im ograničava kretanje. Sa svojom sposobnošću apsorbovanja tečnosti i održavanja suvoće, ove pelene pružaju udobnost i zaštitu vašem ljubimcu tokom celog dana. Pakovanje od 12 komada osigurava dugotrajnu upotrebu, dok diskretan dizajn čini da se pelene neprimetno uklope u svakodnevnu rutinu. Trixie pelene za ženke su pouzdano rešenje koje pruža vašem psu potrebnu udobnost i negu.

Kozmo prostirke za pse Puppy Pads 60x60cm

Kozmo pelene za pse dimenzija 60x60cm pružaju izuzetnu udobnost i higijenu za vašeg šteneta. Ove samolepljive prostirke dolaze u pakovanju od 10 komada i imaju šest slojeva zaštite od curenja, obezbeđujući optimalnu zaštitu poda i okoline. Sa antibakterijskom zaštitom i super upijajućim gelom, efikasno neutrališu neprijatne mirise i sprečavaju razlivanje tečnosti. Izdržljiv površinski sloj garantuje dugotrajnost i pouzdanost čak i tokom dužeg korišćenja. Kozmo prostirke su idealno rešenje za trening štenaca ili za pse koji imaju potrebu za dodatnom higijenom.

Ferribiella Pelene gaćice

Ferribiella Pelene gaćice su praktično i efikasno rešenje za higijenu vaše ženke psa. Ove pelene gaćice dolaze u pakovanju od 10 komada i imaju super upijajuću moć, što ih čini idealnim za ženke pasa koje pate od inkontinencije ili su u periodu teranja. Površinska tkanina pruža dodatnu zaštitu od kidanja, dok aktivni polimeri efikasno apsorbuju neprijatne mirise, čineći okolinu prijatnijom za vašeg ljubimca. Ferribiella Pelene gaćice su pouzdano rešenje koje pruža udobnost i zaštitu vašem psu tokom celog dana.

Gama Pet Pelene za trening Puppy Training Pad

Gama Pet Pelene za trening Puppy Training Pad dimenzija 60x45cm su savršeno rešenje za trening vašeg šteneta u stanu ili kući. Sa šestoslojnom konstrukcijom, ove pelene su dizajnirane da efikasno apsorbuju vlagu, neutrališući teške mirise urina i olakšavajući čišćenje. Napravljene su sa naprednom tehnologijom Poly Lock jezgra, koja zaključava vlagu i omogućava brzo sušenje. Ove pelene ubrzavaju trening vašeg šteneta i skraćuju vreme potrebno za instinktivno obeležavanje teritorije. Takođe, imaju antibakterijsku zaštitu koja sprečava razvoj mirisa mikroorganizama. Sa specijalnim samolepljivim stikerima koji sprečavaju klizanje, ove pelene su jednostavne za korišćenje i održavanje. Gama Pet Pelene za trening Puppy Training Pad su pouzdano rešenje koje olakšava trening vašeg šteneta i čini njihov boravak u domu udobnijim i higijenskim.

Gama Pet Pelene za trening Puppy Training

Gama Pet Pelene za trening Puppy Training Pad dimenzija 60x60cm su idealno rešenje za trening štenaca koji borave u stanu ili kući. Sa svojom šestoslojnom konstrukcijom, ove pelene su dizajnirane da efikasno apsorbuju vlagu, neutrališući teške mirise urina i omogućavajući dodatnu apsorpciju vlage kod dužeg korišćenja. Napravljene sa naprednom tehnologijom Poly Lock jezgra, brzo se suše, čime olakšavaju održavanje higijene u domu. Pored toga, ove pelene ubrzavaju trening štenaca i skraćuju vreme potrebno za instinktivno obeležavanje teritorije, dok antibakterijska zaštita pruža dodatni mir i čistoću. Sa specijalnim samolepljivim stikerima koji sprečavaju klizanje, ove pelene su jednostavne za korišćenje i održavanje, čineći trening vašeg šteneta lakšim i udobnijim. Gama Pet Pelene za trening Puppy Training Pad su pouzdano rešenje koje će olakšati trening vašeg šteneta i obezbediti higijensku sredinu za boravak u vašem domu.

Trixie Dog ulje za pelene u spreju

Trixie Dog ulje za pelene u spreju je efikasan proizvod namenjen treningu pasa, koji pomaže vašem ljubimcu da nauči gde treba da vrši nuždu. Ovo ulje dolazi u praktičnom spreju i može se jednostavno primeniti na područja koja želite da označite kao mesto za obavljanje nužde. Mirisni aditivi u ulju privlače psa i podstiču ga da koristi određeno područje za vršenje nužde. Trixie Dog ulje za pelene u spreju je praktičan alat za trening vašeg psa i olakšava proces obuke, čineći ga zabavnijim i efikasnijim za vašeg ljubimca.

Različite vrste pelena za pse

Postoje različite vrste pelena za pse, prilagođene različitim potrebama i preferencijama vlasnika pasa. Evo pregleda nekoliko glavnih vrsta pelena za pse:

 1. Jednokratne pelene za pse: Ove pelene su napravljene od upijajućih materijala i namenjene su za jednokratnu upotrebu. Kada se pas upiški ili pokaki, vlasnici jednostavno mogu zameniti pelenu novom. Ove pelene su pogodne za kratkotrajne situacije ili putovanja.

 2. Višekratne pelene za pse: Ove pelene su obično izrađene od perivih materijala i dizajnirane da se mogu prati i ponovo koristiti. Vlasnici pasa mogu oprati pelene nakon upotrebe i koristiti ih više puta, što može biti ekonomičnije dugoročno.

 3. Pelene za trening za pse: Ove pelene obično imaju dodatne slojeve za upijanje mirisa i tečnosti, što ih čini posebno pogodnim za trening štenaca. Štenci se mogu naučiti da koriste pelene kao privremeno rešenje dok se uče pravilnom ponašanju u vezi sa obavljanjem nužde.

 4. Pelene za pse sa dodatnim zaštitnim slojevima: Ove pelene mogu imati dodatne slojeve ili funkcije, poput otpornosti na procurivanje ili zaštite od curenja. To ih čini pogodnijim za pse koji imaju probleme sa inkontinencijom ili koji su nedavno operisani.

 5. Pelene za pse sa mirisima: Neki brendovi pelena za pse dodaju mirise koji pomažu u neutralizaciji neprijatnih mirisa urina ili izmeta. Ove pelene su posebno popularne kod vlasnika koji žive u stanovima ili manjim prostorima.

 6. Ekološke pelene za pse: Ove pelene su obično napravljene od ekološki prihvatljivih materijala koji su biorazgradivi ili se mogu reciklirati. Ova opcija je idealna za vlasnike pasa koji žele smanjiti svoj ekološki uticaj.

Izbor između različitih vrsta pelena za pse zavisiće od potreba vašeg psa, vaših preferencija i budžeta.

Kako odabrati pravu veličinu pelena za vašeg psa

Odabir prave veličine pelena za vašeg psa ključan je kako bi pelene bile efikasne i udobne. Evo koraka koje možete pratiti prilikom odabira veličine pelena za svog psa:

 1. Izmerite obim struka svog psa: Koristite mernu traku da biste izmerili obim struka svog psa oko najšireg dela stomaka. Ovo je ključna mera za određivanje veličine pelena.

 2. Izmerite obim butina: Dodatna mera koja može biti korisna je obim butina vašeg psa, posebno ako planirate koristiti gaćice za pse. Izmerite obim butina na najširem delu.

 3. Konsultujte se sa tabelom veličina: Većina proizvođača pelena za pse pruža tabele veličina koje vam pomažu da odaberete odgovarajuću veličinu na osnovu mera koje ste uzeli. Uporedite mere svog psa sa veličinama navedenim u tabeli i odaberite najbližu veličinu.

 4. Uzmite u obzir težinu psa: Pored obima struka i butina, težina psa takođe može biti faktor prilikom odabira veličine pelena. Većina proizvođača navodi i preporučenu težinu za svaku veličinu pelene.

 5. Proverite prilagodljivost pelena: Mnoge pelene za pse imaju trake ili kopče koje omogućavaju podešavanje veličine radi boljeg pristajanja. Uverite se da pelene koje odaberete imaju mogućnost prilagođavanja kako bi se osiguralo da dobro pristaju vašem psu.

 6. Probajte pelene: Nakon što odaberete veličinu, probajte pelene na svog psa i uverite se da pravilno pristaju. Pelene treba da budu dovoljno čvrste da ostanu na mestu, ali ne i previše stegnute da bi bile udobne.

Pravilno odabrane pelene za pse omogućiće vašem ljubimcu udobnost i zaštitu tokom korišćenja. Ako imate dilemu između veličina, uvek je bolje izabrati veću veličinu kako biste bili sigurni da pelene neće biti preuske.

Saveti za pravilno korišćenje pelena za pse

Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje pelena za pse:

 1. Redovno menjanje pelena: Redovno menjajte pelene kako biste održali higijenu i udobnost vašeg psa. Ovo je posebno važno ako koristite jednokratne pelene koje treba zameniti nakon svake upotrebe.

 2. Pravilno postavljanje pelena: Postavite pelene tako da pravilno prekrivaju područje koje želite da zaštitite. Pobrinite se da su pelene sigurno postavljene i da ne klize s psa.

 3. Korišćenje dodatnih zaštitnih slojeva: Ako vaš pas ima tendenciju da procuri kroz pelene, razmotrite korišćenje dodatnih zaštitnih slojeva ili dodatnih pelena kako biste sprečili curenje.

 4. Održavanje čistog prostora: Redovno čistite prostor oko pelena kako biste održali higijenu u domu i sprečili neprijatne mirise. Koristite dezinfekciona sredstva ili specijalne proizvode za čišćenje kako biste dezinfikovali prostor.

 5. Pohvala i nagrađivanje: Kada vaš pas uspešno koristi pelene, pohvalite ga i nagradite kako biste ohrabrili željeno ponašanje. Pozitivno pojačanje može pomoći u treningu psa da koristi pelene.

 6. Suzdržite se od kažnjavanja: Ako vaš pas ne uspe da koristi pelene, suzdržite se od kažnjavanja ili grdnje. Umesto toga, pokušajte otkriti razloge zbog kojih vaš pas ne koristi pelene i prilagodite trening prema potrebi.

 7. Održavanje konzistentnosti: Budite konzistentni u korišćenju pelena kako biste olakšali psu da nauči pravilno ponašanje. Održavajte isti raspored hranjenja i izlazaka kako biste olakšali psu da razume kada treba koristiti pelene.

Pravilno korišćenje pelena za pse zahteva strpljenje, doslednost i posvećenost. Posvetite vreme i trud u obuci svog psa kako biste osigurali uspeh i udobnost kako za vas tako i za vašeg ljubimca.